Meneer Sanders heeft een spierziekte waardoor hij problemen ervaart in de fijne motoriek. Ook heeft hij last van lage rugklachten. Voor zijn werk gebruikt hij veel de computer en moet hij regelmatig informatie opschrijven. Door zijn spierziekte gaat dit steeds moeizamer. Als gevolg neemt hij een verkeerde zithouding aan en overbelast hij zijn nekspieren en schouders. Om deze redenen heeft hij de ergotherapeut ingeschakeld.

Er wordt uitgebreid bekeken hoe meneer zijn computer gebruikt en hoe zijn werkplek er uit ziet. Door de instellingen te verbeteren heeft meneer Sanders een betere houding om gebruik te maken van zijn computer en kan hij zijn schouders, armen en handen meer ontspannen. Ook het schrijven is geoefend en met een klein hulpmiddel houdt hij dit langer vol.

IMG_7687

Over Iris

Ik ben Iris Stam – van den Hoorn en ben in 2009 cum laude afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Hierna heb ik in diverse instellingen gewerkt, zoals het Rijnlands Revalidatie Centrum in Leiden, een eerstelijns ergotherapiepraktijk en adviesbureau en heb ik waargenomen in inmiddels drie verschillende verpleeginstellingen. Tevens ben ik werkzaam geweest als indicatiesteller binnen de Wmo en zorgverzekeringswet. Dit maakt dat ik een brede ervaring heb opgebouwd op het gebied van behandelen en adviseren en heb ik kennis van voorzieningen en wet- en regelgeving. Ook volg ik diverse nascholingen. Vanuit mijn ergotherapiepraktijk ErgoWelzijn behandel ik volwassenen (vanaf 16 jaar) en ouderen met uiteenlopende ziektebeelden, ik behandel veelal aan huis.