Mevrouw Ploeg heeft een amputatie van het rechterbeen ondergaan nadat hier een tumor was ontdekt. Haar leven veranderde hierdoor drastisch, ineens moet zij met één been leren functioneren. Mevrouw Ploeg is in het revalidatiecentrum en in de thuissituatie door onder andere de ergotherapeut behandeld. Mevrouw wilde graag blijven doen wat zij gewend was om te doen, onder andere: koken, zingen in een koor, zelfstandig douchen, naar buiten gaan en vooral in haar eigen huis blijven wonen.

Met mevrouw is geoefend hoe zij haar activiteiten kan blijven doen met gebruik van één been. Zij kan bijvoorbeeld staande op haar linkerbeen iets uit een keukenkastje pakken. Verder zijn enkele aanpassingen en voorzieningen nodig. De ergotherapeut ondersteunde mevrouw bij de aanvragen en begeleide het gehele proces tot en met de realisatie. Nu kan mevrouw met haar scootmobiel zelfstandig naar buiten en bijvoorbeeld naar het koor gaan. Voor het koken maakt mevrouw Ploeg gebruik van een trippelstoel en met de traplift kan zij zich in huis verplaatsen tussen de begane grond en eerste verdieping.

IMG_7760      IMG_7779

Over Iris

Ik ben Iris Stam – van den Hoorn en ben in 2009 cum laude afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Hierna heb ik in diverse instellingen gewerkt, zoals het Rijnlands Revalidatie Centrum in Leiden, een eerstelijns ergotherapiepraktijk en adviesbureau en heb ik waargenomen in inmiddels drie verschillende verpleeginstellingen. Tevens ben ik werkzaam geweest als indicatiesteller binnen de Wmo en zorgverzekeringswet. Dit maakt dat ik een brede ervaring heb opgebouwd op het gebied van behandelen en adviseren en heb ik kennis van voorzieningen en wet- en regelgeving. Ook volg ik diverse nascholingen. Vanuit mijn ergotherapiepraktijk ErgoWelzijn behandel ik volwassenen (vanaf 16 jaar) en ouderen met uiteenlopende ziektebeelden, ik behandel veelal aan huis.